Inbjudan till nanotekniskt seminarium arrangerat av Technion Sweden och Västerås Science Park

Plats : Expectrum, Kopparbergsvägen 10, Skrapan, VÄSTERÅS

Please click on the “Inbjudan” to register the seminar. Or click register here.

Den 7 februari 2017 arrangeras ett unikt nanotekniskt seminarium på Expectrum i Västerås Science Park. Technion i Haifa, Israel är ett av de ledande universiteten i världen inom naturvetenskap och teknik. Flera forskare från Technion har de senaste åren belönats med Nobelpris. En betydande del av forskningen sker inom det nanotekniska området.

Visste du att nanoteknologi kan skapa mindre, snabbare och kraftfullare datorer, eller skapa supersmå robotar och roterande molekylära maskiner, eller utvinna koldioxid från atmosfären och omvandla det till kolfibrer som kan användas till att skapa starka kompositer som i sin tur kan användas i flygplan, i turbinblad och sportutrustning, eller att skapa snabbare, noggrannare medicinsk diagnos- och analysutrustning. Detta är bara några få exempel på vad nanotekniken kan åstadkomma.

Men vart tar utvecklingen vägen inom nanoteknologin? Vilka nya produkter kommer och hur påverkas samhället? Möt några av de främsta forskarna inom området för att få en djupare inblick i denna fascinerande teknik. I slutet av seminariet inbjuds du också att ställa dina frågor. Välkommen till en högintressant dag om ett ytterst aktuellt ämne.

 

Vi inbjuder företag som idag använder nanoteknik eller som bedömer att området har stor framtidspotential. Detta är ett unikt tillfälle att få del av de senaste landvinningarna inom nanotekniken, och att träffa forskare som i hög grad bidragit till dessa landvinningar. Förutom de israeliska forskarna medverkar även forskare från KTH och ABB.

 

Detaljer om föreläsningarna framgår av bifogade program, där det också finns information om hur man anmäler sig. Seminariet, inklusive lunch och fika, kostar endast 200 kr. Sista anmälningsdag är den 23 januari, men vi rekommenderar att anmälan görs så snart som möjligt. Antalet platser är begränsat.

Välkommen till seminariet. Vi ser fram emot din anmälan.